Cheltuielile pentru infrastructura de transport din România


Despre dreptate și dincolo de ea

taxe-si-impozitePotrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2009-2013, valoarea lucrărilor realizate în infrastructura de transport care include drumuri, căi ferate, aeroporturi, poduri sau canale navigabile, s-a ridicat la 27,5 miliarde de euro.
Preşedintele Asociaţiaei Române a An­tre­prenorilor de Construcţii (ARACO) a declarat că: „Cifrele atestă încă o dată nivelul precar din punct de vedere calitativ al infrastructurii rutiere de transport, ceea ce face ca o parte redusă a sumelor să fie alocată pentru proiectele noi de autostradă. (…) Evoluţia în dinamică a valorilor realizate în ultimii ani probează încă o dată lipsa de curaj strategic şi de fermitate a guvernelor din aceşti ani în ceea ce priveşte promovarea şi finanţarea unor proiecte de interes naţional“.
Lucrările executate în domeniul căilor ferate în ultimii şase ani au constituit circa 1,7 miliarde de euro, iar pentru canalele navigabile, construcţiile portuare şi alte construcţii hidrotehnice au fost cheltuite circa 2,4 miliarde de euro, iar pistele…

Vezi articol original 12 cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s